U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Honingribbetjes met zoete aardappelfriet

30 min bereidingstijd
2 uur in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Zoete Aardappel Frites (à 450 g)
  • 2 kg spareribs naturel
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • Sap van 1 citroen
  • 100 ml olijfolie
  • 75 ml honing
  • 150 g sla melange
  • 1 el rodewijnazijn
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • Staafmixer, bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Snijd de spareribs in stukken van 3-4 ribben. Doe de knoflook met de rode peper, de olijfolie en het citroensap in een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer glad.
  • Meng de spareribs met de marinade. Laat minstens 2 uur afgedekt op een koele plek marineren.
  • Verwarm de oven voor tot 160 ºC. Leg de spareribs op de bakplaat en rooster ze in de voorverwarmde oven in 2 uur gaar.
  • Neem de bakplaat met spareribs uit de oven. Zet de ovengrill aan of verhoog de oventemperatuur naar 220 ºC. Bestrijk de spareribs met de honing en rooster ze in nog 5-10 minuten goudbruin.
  • Bak intussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de slamelange aan met de wijnazijn, extra vierge olijfolie en zout en peper naar smaak.
  • Leg de spareribs op 4 borden.
  • Serveer met de zoete aardappelfriet en sla.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 1150 kcal
  • 72 g vet waarvan 18 g verzadigd
  • 66 g koolhydraten
  • 55 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 1,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen