Honingribbetjes met zoete aardappelfriet
30 min bereidingstijd
2 uur in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd de spareribs in stukken van 3-4 ribben. Doe de knoflook met de rode peper, de olijfolie en het citroensap in een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer glad.
- Meng de spareribs met de marinade. Laat minstens 2 uur afgedekt op een koele plek marineren.
- Verwarm de oven voor tot 160 ºC. Leg de spareribs op de bakplaat en rooster ze in de voorverwarmde oven in 2 uur gaar.
- Neem de bakplaat met spareribs uit de oven. Zet de ovengrill aan of verhoog de oventemperatuur naar 220 ºC. Bestrijk de spareribs met de honing en rooster ze in nog 5-10 minuten goudbruin.
- Bak intussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de slamelange aan met de wijnazijn, extra vierge olijfolie en zout en peper naar smaak.
- Leg de spareribs op 4 borden.
- Serveer met de zoete aardappelfriet en sla.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 1150 kcal
- 72 g vet waarvan 18 g verzadigd
- 66 g koolhydraten
- 55 g eiwit
- 9 g vezels
- 1,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen